ßßß
Składniki (na ilość próbną):1 - 2 jajka1 - 2 garście świeżego szpinaku(lub 2 kulki mrożonego w liściach)1 ząbek czosnkumasło do podgrzania szpinakusól, pieprzmajonezPrzygotowanie:Jajka gotujemy na twardo. Szpinak podsmażamy na maśle. Doprawiamy tartym czosnkiem, solą i pieprzem. tak przyrządzony szpinak blendujemy na gładką masę.Jajka siekamy drobno. Dodajemy szpinak. Doprawiamy do smaku. Dodajemy majonez - do uzyskania kremowej konsystencji.Smarujemy pieczywko - najlepiej ciemne i wieloziarniste i wcinamy ze smakiem.Pasta ta powstała jeszcze zanim stało się wiadomo co. Miałam wtedy "smaka" na szpinak, a że czwartek wieczór był, to tak zrodził się pomysł na wkomponowanie go do menu. Zaniosłam dziewczynom do pracy i stwierdziły, że dobra. Ja też tak uważam. A Wy wypróbujcie jak chcecie.