ßßß
Składniki (na ok 2 l zupy):mały korpus z kurczaka1 spora młoda marchewkilka plastrów pora1 łyżeczka soli1 listek laurowyszczypta przyprawy warzywnejszczypta pieprzuok 1,5 l wodysłoik domowego przecieru pomidorowego Mamowej produkcji3 solidne łyżki śmietany 12%
Przygotowanie:Gotujemy wywar na kurczaku. Doprawiamy go solą, pieprzem i vegetą. Po jakimś czasie dorzucamy pora imarchew pokrojoną w małe ćwiartki. Kiedy mięso jest miękkie, wyciągamy je. Gdy zmięknie marchew - do wywaru wlewamy przecier pomidorowy. Zagotowujemy i zaprawiamy śmietaną. Zupa gotowa.Tym razem wyszła pyszna. W smaku bliska mamowemu ideałowi. Pewnie to dlatego, że przyrządzona na domowym przecierze - produkcji mojej Mamy właśnie. Podałam ją z kolorowymi świderkami. Mniam po prostu.