Wykonanie
Jeśli lubisz zdrowo jeść, a przy tym smakują Ci
owoce morza przyrządź tę
sałatkę. To nie tylko prosta i smaczna kolacja, ale również świetna przekąska na wiele okazji w gronie rodziny bądź przyjaciół. Doskonale smakuje polana sosem słodko-
ostrym.Porcja na 6-8 osóbSkładniki:40 dag
krewetek koktajlowych,niewielka główka
sałaty lodowej,połowa opakowania
rukoli,pęczek
pietruszki,2-3 ząbki
czosnku,
oliwa z oliwek,
sól i
pieprz,
paprykaPrzyrządzanie:
Krewetki(jeśli są zamarznięte) polać ciepłą
wodą. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę
oliwy, dodać wyciśnięty
czosnek i odcedzone
krewetki. Smażyć przez ok. 4-5 min. Pod koniec dodać poszatkowaną
pietruszkę. Całość wymieszać , doprawić
solą i
pieprzem.Na półmisek wyłożyć poszarpaną
sałatę lodową i
rukolę(wcześniej umytą i z oderwanymi łodyżkami). Na
sałatę wysypać
krewetki z patelni.
Paprykę pokroić w paseczki i położyć na
krewetki. Całość polać sosem słodko-
ostrym.