ßßß Cookit - przepis na Pomidorowa fasolka z indykiem

Pomidorowa fasolka z indykiem

nazwa

Wykonanie

Nie jest to fasolka po bretońsku, ale coś całkiem podobnego w roli głównej mielony udziec z indyka, pomidory i niewielka ilość fasolki.
Składniki:
2 garści fasoli
250 g mielonego udźca z indyka
pomidory z puszki (u mnie z tego przepisu (klik)
sól
czerwona cebulka
czosnek
oliwa, smalec z gęsi
Przygotowanie:
Fasolę moczymy w zimnej wodzie i zostawiamy na noc, następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie (pół łyżeczki soli) około 45 minut (ja przez 15 minut gotowałam na dużym ogniu później zmniejszyłam gaz i przykryłam fasolkę). po upływie 45 minut, płuczemy w zimnej wodzie, odstawiamy. Mięso obsmażamy z czosnkiem na smalcu następnie gotujemy z sosem pomidorowym czosnkiem, fasolą i cebulką. Przez 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ciepłe np. z chlebem.
Smacznego
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2015/08/pomidorowa-fasolka-z-indykiem.html