Wykonanie

Dzisiaj pyszne kanapki z
krewetkami nasze sobotnie śniadanko.
Krewetki mogłabym jeść na kilogramy ;-) nigdy mi się nie nudzą.Składniki:250 g
krewetek koktajlowychkilka ciemnych
bułekmasło do podsmażenia
sałatapomidoryrodzynki sułtańskie
ocet balsamiczny malinowy
oliwasok z cytrynysos WorcestershireketchupmajonezPrzygotowanie:
Krewetki rozmrażamy w wodzie, w międzyczasie robimy sosik Mary Rose, mieszamy
ketchup z
majonezem sokiem z cytryny i
sosem Worcestershire, odstawiamy do lodówki,
krewetki płuczemy, na patelni rozgrzewamy kawałek
masła,
krewetki smażymy ok. minuty, chwilę czekamy aby lekko ostygły mieszamy z sosem Mary Rose nakładamy na
bułki. Podajemy z
sałatką (
pomidor pokrojony na plasterki, trochę
rodzynek, porwane liście
sałaty sok z cytryny,
oliwa i
ocet balsamiczny malinowy) Smacznego.