Wykonanie
W sklepie mnóstwo
wędlin a smak jeden. Czasem kupuje, nie zawsze jest czas żeby samemu zrobić. Jednak coraz częściej staramy się robić je w domu. Dzisiaj proponuje Wam bardzo jesienny
schab z
dynią i
imbirem.Ten
schab jest pyszny zarówno na zimno jak i na ciepło...no to do dzieła:)Składniki;1 kg
schabu,4 łyżki ziaren
gorczycy,4 ząbki
czosnku,15 dkg kandyzowanego
imbiru,4 łyżeczki mielonej
gorczycy,4 łyżeczki
soli,5 łyżek
oleju,1/2 kg miąższu z dyni,Po
przyprawy zapraszamy do SKWORCUWykonanie;Ziarna
gorczycy miksujemy z obranym
czosnkiem,
imbirem, mieloną
gorczycą,
solą i 2 łyżkami
oleju.
Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy
schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.
Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta
oleju,
solą i
pieprzem. Rozkładamy wokół
mięsa i pieczemy jeszcze 40 minut.