Wykonanie
Pomysł na
polędwicę kebabową znalazłam tutaj ..dodatkowo dodałam do
przyprawy soli..ale to wedle gustu ..Taka
polędwica najlepiej smakuje jak dobrze ostygnie..ale ja nie mogłam się oprzeć i musiałam spróbować od razu po upieczeniu.. widać na zdjęciu poniżej ..Polecam..mało pracy i mało składników..a efekt pyszny..
polędwica lub
schabolejprzyprawa do kebaba
sólMięso umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć
oliwą oraz
przyprawą z dodatkiem
soli. Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować
oliwą.
Mięso wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam
mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw] .Wyjąć i ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek .
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2014_slash_08_slash_poledwica-kebabowa/l/54425374.JPG)
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2014_slash_08_slash_poledwica-kebabowa/l/-2060910398.JPG)
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2014_slash_08_slash_poledwica-kebabowa/l/-1961054660.JPG)
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2014_slash_08_slash_poledwica-kebabowa/l/-1893826148.JPG)
![](/Data/Images/mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com\2014_slash_08_slash_poledwica-kebabowa/l/1997171067.JPG)