ßßß Cookit - przepis na Polędwica kebabowa

Polędwica kebabowa

nazwa

Wykonanie

Pomysł na polędwicę kebabową znalazłam tutaj ..dodatkowo dodałam do przyprawy soli..ale to wedle gustu ..Taka polędwica najlepiej smakuje jak dobrze ostygnie..ale ja nie mogłam się oprzeć i musiałam spróbować od razu po upieczeniu.. widać na zdjęciu poniżej ..Polecam..mało pracy i mało składników..a efekt pyszny..
polędwica lub schab
olej
przyprawa do kebaba
sól
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawą z dodatkiem soli. Zawinąć w folię i odstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Mięso wyjąc z folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec około 35-40 minut, co jakiś czas podlewać powstającym sosem [ ja przełożyłam mięso do rękawa i pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw] .Wyjąć i ostudzić.Pokroić w plastry i podawać na zimno do kanapek .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/08/poledwica-kebabowa.html