Na koniec sezonu truskawkowego polecam ciasto, boskie ciasto z blogu "Z cukrem pudrem"Składniki;100 gramów świeżych drożdży1 szklanka mleka w temperaturze pokojowej4 jaja3/4 szklanki cukru2 kopiaste łyżki cukru z wanilią1 szklanka oleju4,5 szklanki mąki pszennejkruszonka:100 gramów masła1 pełna po brzegi szklanka mąki pszennej0,5 szklanki cukru1 kopiasta łyżka cukru z wanilią750 g truskawekWykonanie;Mieszamy mleko i drożdże. Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy, oraz olej. Składniki mają się połączyć. Na płyn wsypujemy makę. Nie mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do wyrośnięcia.Po tym czasie wykładamy ciasto na blaszkę. Układamy truskawki. I robimy kruszonkę, zagniatając wszystkie składniki. posypujemy nią wierzch.Pieczemy w 170 stopniach około 55 minut.