Wykonanie
Dzisiaj obiecany przepis na pieczony
boczek. Własnoręcznie przygotowany pieczony
boczek daję gwarancję
wędliny pozbawionej szkodliwej chemii i konserwantów. Wystarczy dobrej jakości
boczek...Składniki;1 kg
surowego boczku1 łyżka
majeranku,1 łyżeczka
tymianku,1 łyżeczka
ziół prowansalskich,1 łyżeczka
czerwonej papryki słodkiej,1 łyzeczka
soli,
olej,1 główka
czosnkuWykonanie;Skórę umytego i wysuszonego
boczku naciąć co 4 mm. wszystkie
przyprawy zmieszać, dodać trochę
oleju i natrzeć marynatą cały
boczek.
czosnek wycisnąć i równiez rozprowadzic na
boczku. tak przygotowane
mieso owinąć w folie aluminiową lub spożywczą i odstawić na noc do lodówki.
Boczek najlepiej piec w rekawie do pieczenia około 40 min w 200 st. Po tym czasie rękaw rozciąć, zmniejszyć temperaturę do 180 st. i piec jeszcze około 20 minut.PIECZONY
BOCZEK KROK PO
KROKU... KLIKNIJ TUTAJ