Jedyna ulubiona babka ucierana pochodząca zeszytu mojej mamy.Składniki;20 dkg mąki pszennej,5 dkg maki kartoflanej,10 dkg masła,12 dkg cukru pudru,sok z cytryny,cukier waniliowy5 jajek,1/2 opakowania proszku do pieczeniakakaoRelacja z pieczenia babki - KLIKNIJ TUTAJŚliczna patera do kupienia - TUTAJWykonanie;Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy po żółtku ciągle miksując. Dodajemy sok z cytryny i wanilię Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ubijamy białka i stopniowo dodajemy do masy delikatnie mieszając. Odkładamy trochę masy do drugiej miseczki i dodajemy kakao. Białą masę wylewamy do keksówki. Kupkami kładziemy na wierzch masę kakaową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 45 minut, do suchego patyczka .