Wykonanie
Ciastka są pyszne, kruchutkie i zadowolą każde podniebienie.
Przep is dostałam od kuzynki.


Zanim zechcesz je zrobić, zaopatrz się w pistolet do
ciasteczek, bardzo pomocny.

Składniki:(na ok 100 szt)400g miękkiego
masła1 szklanka
cukru pudru1 łyżeczka
cukru waniliowego2
jaja4 szklanki
mąki pszennej1½ łyżeczki
proszku do pieczeniaSposób przygotowania:
Masło utrzyj na puszystą masę, później dodaj cuk ier pud er i cuk ier
waniliowy na końcu
jajka. W osobnej miseczce połącz
mąkę i
proszek do pieczenia. Następnie połącz całość. Napełnij
ciastem pistolet i strzelaj na wysmarowaną tłuszczem blachę. (nie używajpapieru do pieczenia!)Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180° C na górnej półce ok 10 min. Uwaga: wszystko zależy od tego jaki masz piekarnik, czasem
ciasteczka potrzebują więcej czasu w piecu a czasem mniej. Należy je piec do uzyskania złotego koloru. Smacznego!