Wykonanie
Trzeba przynać,że bardzo polubiliśmy z mężem tarty z wszelakimi dodatkami:) Tym razem połączenie bardzo intrygujące...
nektarynki,
ser i
miód akacjowy.
Składniki;/ u nas z połowy porcji/Ciasto;100 g zimnego
masła,
sól,15 dkg
cukru,150 g
mąki,Nadzienie;150 g dojrzałych
nektarynek,2 łyżeczki
miodu akacjowego,100 g mielonego
twarogu,otarta skórka z 1/4
cytryny,Wykonanie;Zagniatamy ciasto i schładzamy przez godzinę w lodówce.Z
nektarynek usuwamy pestki i dzielimy na cząstki. Skrapiamy je
sokiem z cytryny.
Twaróg mieszamy z
miodem. Jeżeli robisz tartę z całej porcji przygotuj formę o średnicy 22 cm. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ciasto dzielimy na pół. Jedną połową wykładamy formę tarty uprzednio przygotowaną. Na spód ciasta rozsmarowujemy
ser. Następnie układamy gęsto
nektarynki. Drugą połowę ciasta wałkujemy i wycinamy trójkąty o dowolnych rozmiarach. Wykładamy nimi wierzch naszej tarty. Pieczemy ok 35 minut. Przed podaniem możemy polać
miodem akacjowym. Smacznego.
/żródło " Ciasta i
ciasteczka - Twój Styl"/