Chyba nie trzeba przedstawiać Wam tego słynnego, indyjskiego napoju. Chyba na każdym, a przynajmniej na co drugim, blogu kulinarnym widziałem już przepis na najpopularniejsze u nas mango lassi. Ja jednak postanowiłem sięgnąć do korzeni i przygotować tradycyjną wersję tego napoju, czyli lekko słoną z pistacjami.składniki:150 ml zimnej wody200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka ekstraktu waniliowego3 łyżeczki miodu1/2 łyżeczki soli1 szczypta kardamonupistacje (do dekoracji)Dodatkowo, urozmaiciłem sobie napój o mleczną piankę, która robię zwykle do kawy :DJogurt połączyć z wanilią, miodem, kardamonem oraz solą. Dokładnie połączyć. Wlać zimną wodę i dobrze wymieszać. Napój przelać do szklanek i udekorować posiekanymi, solonymipistacjami. Podawać schłodzone.Smacznego! :)