Wykonanie
Jeśli nie wiecie jak zacząć dzisiejsze śniadanie, to chyba problem macie już z głowy. Oto proste i pyszne rozwiązanie tej zagwozdki.
Truskawki zatopione w
jogurtowych plackach to istne niebo w gębie! Jak ja lubię leniwe, sobotnie poranki :) Przepis podpatrzony na kwestii smaku .składniki:300 g
mąki pszennej250 g
jogurtu greckiego2 łyżki
oleju3 łyżki
cukru3 łyżki
miodu2
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczeniatruskawki pokrojone w kostkęWszystkie składniki umieścić w naczyniu u wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Rozgrzać patelnię i wykładać po jednej łyżce ciasta na jeden placek. Smażyć aż ciasto zarumieni się od
spodu i zacznie rosnąć, wtedy na wierzch placka ułożyć kawałki
truskawek i energicznym ruchem obrócić na drugą stronę. Smażyć na złoty kolor. Podawać ze
śmietaną,
bitą śmietaną lub oprószone
cukrem pudrem.Smacznego! :)