Wykonanie
            Teraz kiedy jest już sezon na 
truskawki można z nich wiele ciekawych deserów robić.Tym bardziej, że nie są już takie drogie niż kilka tygodni temu.U mnie dziś na obiad królują małe placuszki z 
truskawkami. Są proste i szybkie do zrobienia i do tego szybko znikają z talerza. Myślę, że takie placuszki można robić nie tylko z 
truskawkami ale również z innymi 
owocamPrzepis zaczerpnięty ze świetnego bloga: Kwestia smak. Bardzo zainspirował mi ten przepis dlatego postanowiłem go zrobićSkładniki:- 2 
jajka- 350 ml 
jogurtu greckiego- 4 łyżki 
cukru- 2 łyżeczki 
proszku do pieczenia- 1,5 szklanki 
mąki pszennej- 2 łyżki 
oleju roślinnego- 
truskawkiPrzygotowanie:Do miski wbić 
jajka, dodać 
jogurt grecki i zmiksować. Następnie dodać 
cukier, 
proszek do pieczenia, 
olej i 
mąkę, Zamieszać łyżką a następnie zmiksować na gładką masę.Patelnię stawiamy na ogniu i rozgrzewamy. Nakładamy po jednej łyżce ciasta (jednorazowo można piec kilka placków). Na każdy placek wkładamy pokrojone 
truskawki. Pieczemy przez około 3 minuty z każdej strony. Posypujemy 
cukrem pudrem.
