ßßß
nadzienie:75 g brązowego cukru75 ml kremówki 36 %50 ml miodu25 g masłaMiód, cukier oraz masło umieścić w rondlu. Podgrzewać na małym ogniu aż składniki dobrze się rozpuszczą. Od tego momentu gotować jeszcze przez 5-10 minut. Zdjąć z palnika, ostrożnie dodać kremówkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do całkowitego wystudzenia.ciasto (6 sztuk):60 g mąki75 g gorzkiej czekolady40 g brązowego cukru75 g masła2 jajka1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szczypta cynamonuMasło, czekoladę, cukier, cynamon oraz kawę umieścić w rondlu z grubym dnem. Podgrzewać na niewielkim ogniu do dokładnego rozpuszczenia składników. Zdjąć z palnika dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Na koniec dodać jajka i energicznie mieszać do uzyskania gładkiej masy. Do formy na muffinki wykładać po jednej łyżce ciasta, następnie po jednej łyżeczce wystudzonego nadzienia. Na koniec przykryć toffi kolejną łyżką ciasta. Piec w 160 ° C przez ok. 25 minut. Odstawić do wystudzenia.polewa:50 g gorzkiej czekolady3 łyżki cukru pudru1 łyżka masławiórki czekoladowe (do dekoracji)Masło i cukier puder umieścić w rondlu z grubym dnem i podgrzewać do połączenia składników. Dodać połamaną na cząstki czekoladę i nadal podgrzewać aż czekolada się rozpuści. Wymieszać i lekko przestudzić. W otrzymanej polewie maczać wystudzone babeczki. Na koniec muffinki udekorować wiórkami czekoladowymi. Podawać.Smacznego! :)
