ßßß
składniki:350 g mąki150 g brązowego cukru100 ml miodu100 ml mleka130 g masła3 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka imbiru4 łodygi rabarbaru (umyte i pozbawione liści)Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i imbirem. W rondlu umieścić masło, cukier oraz miód i podgrzewać do rozpuszczenia składników. Lekko przestudzić i dodać do mąki i połączyć. Jaka roztrzepać z mlekiem, dodać do masy i wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Łodygi rabarbaru przyciąć według długości blaszki. 1/3 ciasta wyłożyć na dno keksówki posmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Na wierzch ułożyć dwie łodygi rabarbaru i lekko docisnąć. Wyłożyć następną część ciasta i kolejne 2 łodygi warzywa. Na koniec całość przykryć pozostałą porcją ciasta. Piec w 160 º C przez 1,5 h. Wystudzić i podawać.Smacznego! :)
