Wykonanie
Jeśli macie ochotę na porcję dosyć obfitego zasłodzenia, wzbogaconego wiosenną nutką, to ten przepis jest idealny. Uwielbiam brownie, cienka chrupiąca warstwa wierzchnia i niesamowicie wilgotne i konkretne wnętrze potrafią poprawić humor i uzupełnić brak
cukru na kilka kolejnych dni. Całość urozmaicona
truskawkami i mocno schłodzonymi
lodami tworzy świetny zestaw deserowy.

składniki na 4 porcje:100 g
cukru25 g
brązowego cukru50 g
mąki60 g
gorzkiej czekolady60 g
masła1 łyżka
kakao1
jajko1 łyżka
miodu lub golden
syrup1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaW rondlu umieścić
masło z
cukrem jasnym i ciemnym,
czekoladą oraz golden
syrup. Podgrzewać do dokładnego rozpuszczenia składników. Zdjąć z palnika.
Jajka umieścić w misce i roztrzepać przy pomocy widelca. Do masy czekoladowej dodać
mąkę,
proszek do pieczenia,
kakao i dobrze wymieszać. Na koniec dodać
jajko, połączyć. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny (lub innych). Piec 10-15 minut w 180 º C. Podawać z
truskawkami i
lodami.dodatkowo:150 g
truskawekdowolne
lodySmacznego! :)
