ßßß
Składniki:(na dwa pucharki)1 opakowanie czerwonej galaretki150 g jogurtu naturalnego50 ml mleka2 łyżeczki stewii2 łyżki stołowe soku z cytrynyskórka otarta z połowy cytryny2 łyżeczki żelatynyświeże owoce do dekoracjiPrzygotowanie:Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Jogurt łączymy z mlekiem. Dodajemy stewię oraz sok i skórkę otartą z cytryny. Mieszamy z ostudzoną żelatyną. Masę jogurtową wylewamy do małego, podłużnego pojemnika i odstawiamy do lodówki. Gdy stężeje, wycinamy z niej serduszka za pomocą wykrawaczki do ciastek.Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie przelewamy ją do pucharków i na wierzchu układamy serduszka, które będą się unosić na powierzchni. Galaretka powinna być chłodna, w przeciwnym razie serduszka z masy jogurtowej rozpuszczą się. Całość odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem dekorujemy wedle uznania np. świeżymi owocami.Smacznego!