Uwielbiam świeży groszekcukrowy, więc gdy zobaczyłam go w promocyjnej cenie, to oczy zalśniły mi niczym pięciozłotówki. Natychmiast wrzuciłam jedno opakowanie do koszyka i tak powstał szybki obiad, przygotowany dosłownie w 15 minut. :)Składniki:(na jedną porcję)pojedyncza pierś z kurczaka (ok. 120 g)150 g groszkucukrowegogarść ziaren słonecznikasól, pieprzłyżka oliwymarynata:2 łyżeczki pesto arrabiatałyżka oleju sezamowegołyżeczka mioduszczypta słodkiej paprykisól, pieprzPrzygotowanie:Pierś z kurczaka oczyszczamy, rozbijamy i marynujemy przez kilka minut. Z groszkucukrowego usuwamy końcówki oraz łyko. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy groszek, przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i grzejemy około 5 minut do momentu aż będzie al dente. Do gotowego groszku dodajemy uprażony na suchej patelni słonecznik i dokładnie mieszamy. Następnie na suchej patelni umieszczamy zamarynowanego kurczaka (nie ma potrzeby dodawania dodatkowego tłuszczu, ponieważ znajdował się w marynacie). Pierś smażymy z obu stron do momentu aż będzie rumiana. Mięso podajemy razem z groszkiem wymieszanym z ziarnami słonecznika. Smacznego!