ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane z rzodkiewką

Jajka faszerowane z rzodkiewką

nazwa

Wykonanie

Oto kolejna jajeczna propozycja, która może się pojawić na Waszym wielkanocnym stole. Tym razem są to bardzo smaczne jajka faszerowane z rzodkiewką. :)
Składniki:
3 jajka
pęczek rzodkiewki
2 łyżki stołowe majonezu
1 łyżka stołowa serka śmietankowego
sól, pieprz
koperek
Przygotowanie:
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy na pół wzdłuż, następnie ostrożnie usuwamy żółtka. W miseczce żółtka rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, serek oraz drobno posiekane rzodkiewki (2 sztuki, odkładamy do dekoracji). Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową pastą wypełniamy białka, ozdabiamy półplasterkami rzodkiewki oraz posiekanym koperkiem. Smacznego!
Źródło:http://www.smakiempisany.pl/2014/04/jajka-faszerowane-z-rzodkiewka.html