ßßß
Cookit - przepis na Sznycle wieprzowe w omlecie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sznycle wieprzowe w omlecie
Składniki
Masło
Szczypiorek
Sznycel wieprzowy
Sól
Pieprz
Jajko
Mleko
Mąka pszenna
Wykonanie
Składniki:
sznycle wieprzowe
4
sól
,
pieprz
jaja
4
mleko
4 łyżki
mąka pszenna
2 łyżeczki
masło
do smażenia
szczypiorek
Wykonanie:
Sznycle wieprzowe
rozbić na cienkie plastry, posypać
solą
i
pieprzem
.
Zrumienić na rozgrzanym
maśle
z obu stron.
Jaja
rozmącić z
mlekiem
,
solą
i
mąką
(na 1 omlet liczyć 1
jajo
, pół łyżeczki
mąki
i łyżkę
mleka
). Wylać na patelnię z rozpuszczonym
masłem
.
Gdy masa zacznie tężeć, ułożyć na wierzchu usmażone sznycle, posypać posiekanym
szczypiorkiem
i jeszcze chwilę pozostawić na ogniu.
Podawać z frytkami lub z gotowanymi
ziemniakami
polanymi
masłem
i z surówką.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/07/sznycle-wieprzowe-w-omlecie.html
Przepisy powiązane
Puszysta jajecznica
placuszki serowe z ciasta zaparzanego (wytrawne)
Francuskie tosty.
Francuskie tosty z sałatką pomidorową
Naleśniki wg. Gordona Ramsay'a
Składniki powiązane (0)