Wykonanie
Idealne połączenie
kurczaka z
owocamiSkładniki:

ćwiartki
kurczaka 6 ok. 1,3 kg
masło 4 łyżki
mango 1
brzoskwinie 2
bulion drobiowy 1,5 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana gęsta ½ szklanki
sól,
pieprzWykonanie:Ćwiartki
kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na pół. Zrumienić na
maśle i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Mango i
brzoskwinie umyć, obrać, pozbawić pestek, pokroić w kostkę, posypać
kurczaka.

Zalać
bulionem, przykryć i piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wyją ć
kurczaka i zabezpieczyć przed wystygnięciem. Powstały sos przelać do rondla, dodać
sok z cytryny i
śmietanę, przyprawić do smaku. Podgrzewać do zagęszczenia sosu. Przed podaniem polać
kurczaka sosem.