ßßß
ćwiartki kurczaka 6 ok. 1,3 kgmasło 4 łyżkimango 1brzoskwinie 2bulion drobiowy 1,5 szklankisok z cytryny 1 łyżkaśmietana gęsta ½ szklankisól, pieprzWykonanie:Ćwiartki kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na pół. Zrumienić na maśle i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Mango i brzoskwinie umyć, obrać, pozbawić pestek, pokroić w kostkę, posypać kurczaka.
Zalać bulionem, przykryć i piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wyją ć kurczaka i zabezpieczyć przed wystygnięciem. Powstały sos przelać do rondla, dodać sok z cytryny i śmietanę, przyprawić do smaku. Podgrzewać do zagęszczenia sosu. Przed podaniem polać kurczaka sosem.