Wykonanie
Bajecznie pyszne! Zrobiłam na obiad z
kaszą do tego
kiszony ogórek i jestem w niebie ;))

Składniki na pulpety:50 dag
mięsa wołowego mielonego1
jajko2 łyżki
bułki tartej1 średnia
cebula, 1 ząbek
czosnku, 2
suszone pomidoryszczypta
soli,
pieprzu, 1/2 łyżeczki
przyprawy "pięć smaków"


Z podanej ilości składników otrzymałam 12 pulpetówSkładniki na sos:1/2 l
wody2,5 łyżki
musztardy (u mnie sarepska)1 średnia
cebulka, 1 cm kawałek świeżego
imbiru1 łyżka
Vegety2 łyżki
skrobi kukurydzianejWodę doprowadzam do wrzenia dodaję
Vegetę, pokrojoną w kostkę i zeszkloną
cebulkę, starty
imbir. Gotuję 5 minut dodaję przesmażone pulpety, gotuję kolejne 4-5 minut na małym ogniu. Następnie dodaję
musztardę i rozmieszaną w 4 łyżkach zimnej
wody skrobię. Doprowadzam do wrzenia i odstawiam. Podałam z
kaszą jaglaną, pasują do siebie idealnie ;)Smacznego!