Coś innego i smacznego... Jestem zachwycona kiełkami z patelni. Polecam!0,5 kg piersi z kurczakakiełki na patelnię Stir-fry 200g1 woreczek ugotowanego ryżu do podania (opcjonalnie)Marynata:1 łyżeczka curryszczypta pieprzu (u mnie biały), chilli, papryki słodkiej2 łyżki sosu sojowego jasnego1 cm świeżego imbiru (obrany i starty na drobnych oczkach)Składniki marynaty łączę i polewam opłukane i wyporcjowane mięso. Wszystko razem mieszam i odstawiam na min 0,5 godz.Ciasto:1 jajko2 łyżki skrobi ziemniaczanej1 łyżka skrobi kukurydzianej3 łyżki mleczka kokosowegoMięso wyciągam z marynaty obtaczam w mące, następnie w cieście i wrzucam na rozgrzaną patelnię z 3 łyżkami oleju.Obsmażam z obydwu stron. Odsączam na ręczniku papierowym.Na drugiej patelni podgrzewam 1 łyżkę oleju dodaję kiełki, przyprawiam solą, pieprzem. Smażę 5 minut. Mięso podaję z kiełkami i ryżem aczkolwiek, kiełki są na tyle pożywne, że ten ryż był jak dla mnie zbyteczny.Mój M. samymi kiełkami raczej by się nie najadł ;)