Szybkie i sycące danie na śniadanie. VoilaSkładniki:- Jajka - 2 sztuki- Mleko - 1/2 szklanki- Cukier waniliowy - 1 opakowanie- Bułka lub chałka - 8 kromek- Śmietana kremówka 30% - 100ml- Dodatki: olej rzepakowy do smażenia, dżem, konfitura kto co lubiPrzygotowanie:Jajka rozbijamy i dokładnie mieszamy, dodajemy mleko, bardzo dobrze sprawdza się ryżowe, 1/2 łyżeczki cukru waniliowego i bardzo dokładnie wszystko mieszamy. Kromki bułki albo chałki namaczamy dokładnie w przygotowanej masie jajecznej i czekamy aż nasiąkną. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. W czasie smażenia ubijamy śmietanę z pozostałym cukrem waniliowym. Ciepłe grzanki wykładamy na talerz, smarujemy dżemem, konfiturą a na wierzch kładziemy łyżkę bitej śmietany. Bon appétit!!!