Wykonanie
To ciasto z gatunku szybkie, łatwe i smaczne. Dla mnie ratunek gdy mają się zjawić goście, a ja nie mam czasu, albo produktów, by przygotować coś ekstra. Bez udziwnień z produktów, które zawsze są w domu, najdłużej schodzi się z pieczeniem, ale można je podać jeszcze ciepłe. Takie aromatyczne idealnie pasuje do
kawy lub
herbatySkładniki:4
jaja3/4 szklanki
cukru2 szklanki
mąki2/3 szklanki
oleju1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cynamonu4-5
jabłekJajka ubijamy z
cukrem do momentu aż powstanie biała puszysta masa, wsypujemy
mąkę, proszek,
sodę i
cynamon, wlewamy
olej i całość dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone w plasterki
jabłka i ponownie mieszamy. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 45 minut w 180 st. C.Smacznego