ßßß
Składniki :1 średni kalafior1 średnia cebula2 ząbki czosnku1 łyżeczka cynamonu500ml przecieru pomidorowego (passaty)kawałek laski cynamonu50ml wodysól, pieprzoliwa do smażenia
Przygotowanie :W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej drobno pokrojoną cebulę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Smażyć do czasu aż cebula się zeszkli, w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. Dodać kalafiora podzielonego na różyczki i przesmażyć go z cebulą. Następnie dodać pomidory, cynamon, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem przez 45-60 minut lub do czasu aż kalafior będzie miękki, pod koniec gotowania odkryć, aby sos nieco odparował i zgęstniał. Odłowić laskę cynamonu i natychmiast podawać.
Smacznego !