Wykonanie
Przepis na kotleciki z
indyka z
buraczkami i
feta podpatrzyłam na blogu Filozofia Smaku, a ponieważ strasznie mi się spodobał - zawiera moje ulubione składniki -
buraczki i
fetę, postanowiłam go wypróbować. Kotleciki udały się wspaniale, choć odrobinę zmodyfikowałam przepis
Malwiny, są delikatne, lekkie i dietetyczne, a jednocześnie niesamowicie smaczne. Polecam!

Składniki :250g
mięsa mielonego z
indyka1 średni
burak (gotowany lub pieczony, ja kupuję gotowe)garść pokruszonej
fety2 łyżki posiekanego
koperku1 łyżka posiekanej
natki pietruszkipół małej
czerwonej cebuli1 mały ząbek
czosnku wyciśnięty przez praskę
sól,
pieprz
Przygotowanie :W misce wymieszać
mięso,
buraczek (pokrojony w drobną kosteczkę),
koperek,
pietruszkę, drobno posiekaną
cebulę i
czosnek oraz
sól i
pieprz (z
solą należy uważać ponieważ
feta jest dość słona). Dodać
fetę, a jeżeli masa
mięsna jest zbyt sucha dodać odrobinę
wody. Wilgotnymi rękoma formować kotlety.Ponieważ nadal staram się nie jeść nic smażonego upiekłam moje kotlety na grillu, jeżeli wolicie możecie je tradycyjnie usmażyć na patelni.

Smacznego !