ßßß
Składniki :250g mięsa mielonego z indyka1 średni burak (gotowany lub pieczony, ja kupuję gotowe)garść pokruszonej fety2 łyżki posiekanego koperku1 łyżka posiekanej natki pietruszkipół małej czerwonej cebuli1 mały ząbek czosnku wyciśnięty przez praskęsól, pieprz
Przygotowanie :W misce wymieszać mięso, buraczek (pokrojony w drobną kosteczkę), koperek, pietruszkę, drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz sól i pieprz (z solą należy uważać ponieważ feta jest dość słona). Dodać fetę, a jeżeli masa mięsna jest zbyt sucha dodać odrobinę wody. Wilgotnymi rękoma formować kotlety.Ponieważ nadal staram się nie jeść nic smażonego upiekłam moje kotlety na grillu, jeżeli wolicie możecie je tradycyjnie usmażyć na patelni.
Smacznego !