ßßß
Składniki :150-200g drobnego makaronu (u mnie literki)3 ugotowane burakipół opakowania sera feta (może być nieco więcej)kilka plastrów chudego bekonu2 łyżki koperku (u mnie suszony)2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin2 łyżki syropu klonowegosok z po ł owy cytryny (malej)szczypta tymiankus ó l, pieprzPrzygotowanie :Makaron ugotować al dente. Odcedzić i odstawić do wystygnięcia.Bekon zgrillować, aby był chrupiący, gdy przestygnie pokroić na mniejsze kawałki. Buraczki pokroić w drobna kosteczkę.Makaron, bekon i buraczki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać, wykruszy fetę. W malej miseczce wyrobić oliwę z syropem klonowym, sokiem z cytryny, koperkiem, tymiankiem, sola i pieprzem - zalać nią makaron i dokładnie wymieszać.
Smacznego!