ßßß
Składniki :Farsz :2 ząbki czosnku1 mała cebula250g mięsa mielonego (mieszanego)2 łyżki sosu rybnego1 łyżka cukru2 dojrzałe pomidory1 łyżka świeżej kolendrysól i pieprzOmlet :6 jajek1 łyżka sosu rybnegoolej z orzeszków ziemnych
Przygotowanie :Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim czosnek i cebulę do czasu aż zmięknie. Dodać mięso mielone i smażyć do czasu aż zbrązowieje, dodać sos rybny i pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć aż sos lekko zgęstnieje, a smaki się połączą. Na koniec dodać świeżą kolendrę. Zdjąć z ognia i odstawić na czas przygotowywania omletów.Jajka wbić do miski i dokładnie je roztrzepać, dodać sosu rybngo, doprawić solą i pieprzem, można dodać także niewielką ilość posiekanej kolendry - wymieszać. Na średniej wielkości patelni rozgrzać olej z orzeszków ziemnych i smażyć na nim cienkie omlety, jajka nalewać łyżką wazową. Smażyć aż masa lekko zetnie się z wierzchu, nstępnie na środek nakładać niewielką ilość farszu mięsnego, po czym składać omlet w kieszonkę - złożyć boki do środka, najpierw prawą i lewą stronę, a następnie delikatnie górę i dół. Lekko przycisnąć łopatką i przełożyć na talerz złożoną częścią do dołu. Smażyć kolejne omlety aż do wyczerpania składników.Podawać przybrane drobno pokrojoną papryczką chili i świeżą kolendrą.
Smacznego !