ßßß

Składniki :3 kolby świeżej kukurydzy1 cebula1 ząbek czosnku500ml bulionu warzywnego1 puszka mleka kokosowego (400ml)1 limonka (ewentualnie cytryna)sól, pieprzolej do smażenia
Przygotowanie :W garnku rozgrzać olej i przesmażyć na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek zgnieciony i drobno pokrojony. Gdy cebula sie zeszkli, dodać kukurydzę - jedną kolbę pokroiłam na kawałki, a z pozostałych obkroiłam ziarna. Wszytko dokładnie wymieszać i smażyć przez kilka minut. Następnie wlać bulion i mleko kokosowe, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem do czasu aż kukurydza będzie miękka. Zupę chwilę przestudzić i dokładnie zmiksować, następnie ponownie podgrzać, wcisnąć sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać gorącą, a dla fanów ostrych smaków może zostać przybrana ostrym sosem Srirarcha.
Smacznego !