ßßß
 
            
         Składniki :300g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżecza sody oczyszczonej80g brązowg cukru1 jajko125ml oliwy250g jogurtu naturalnego150-280g borówek
Składniki :300g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżecza sody oczyszczonej80g brązowg cukru1 jajko125ml oliwy250g jogurtu naturalnego150-280g borówek Przygotowanie :Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczysczoną i cukier wymieszać w jednej misce. W drugiej misce wymieszać składniki mokre: oliwę, jajko i jogurt. Mokre składniki wlać do suchych i szybko wymieszać widelcem, dodać borówki i delikatnie wymieszać z ciastem.Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Papilotki ułożyć w formie do muffinek i napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec przez 25-30 minut do tzw. suchego patyczka.
Przygotowanie :Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczysczoną i cukier wymieszać w jednej misce. W drugiej misce wymieszać składniki mokre: oliwę, jajko i jogurt. Mokre składniki wlać do suchych i szybko wymieszać widelcem, dodać borówki i delikatnie wymieszać z ciastem.Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Papilotki ułożyć w formie do muffinek i napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec przez 25-30 minut do tzw. suchego patyczka.
 Smacznego !
Smacznego !