Wykonanie
Ostatnio miałam w lodówce jeszcze trochę
borówek, postanowiłam więc zaszaleć i przygotować muffinki. Skorzystałam z przepisu ze strony moje wypieki . Przepis jest prosty i niezbyt wymagający, muffinki wyszły smaczne, choć nieco mało słodkie, no i oczywiście za mało mi urosły:( Chyba wkładam zbyt mało
sera do moich wypieków. Mam nadzieję, że Wam wyjdą ładniejsze ;)

Składniki :300g
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżecza
sody oczyszczonej80g
brązowg cukru1
jajko125ml
oliwy250g
jogurtu naturalnego150-280g
borówek
Przygotowanie :Suche składniki:
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę oczysczoną i
cukier wymieszać w jednej misce. W drugiej misce wymieszać składniki mokre:
oliwę,
jajko i
jogurt. Mokre składniki wlać do suchych i szybko wymieszać widelcem, dodać
borówki i delikatnie wymieszać z
ciastem.Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Papilotki ułożyć w formie do muffinek i napełnić
ciastem do 2/3 wysokości. Piec przez 25-30 minut do tzw. suchego patyczka.


Smacznego !