Wykonanie
Dziś
pora na kolejne wyzwanie wspólnego gotowania, tym razem wyzwanie "3po3", a jego głównymi składnikami miała być
sałata,
jajko i
kiełki. Mówiąc szczerze długo zastanawiałam się co przygotować, ostatecznie jednak zdecydowałam się na przygotowanie prostej sałatki - ćwiartek
jajek ułożonych na liściach
sałaty, polanych sosem
curry i udekorowanej
kiełkami. Jednym słowem
banalna i szybka w przygotowaniu
sałatka, ale jednocześnie, moim zdaniem, bardzo efektowna.Wraz ze mną wyzwania podjęły się
Malwina, Siankoo i Mops .

Składniki:4
jajka ugotowane na
jajkogłówka
sałaty rzymskiej2 łyżki
jogurtu greckiego1 łyżka
majonezu0,25 łyżeczki pasty
curry (ostrej, lub 0,5 łyżeczki pasty łagodnej)
rzeżuchakiełki rzodkiewki
Przygotowanie:Na talerzu ułożyć liście
sałaty (poodrywać twarde głąby), na nich układać ćwiartki
jajka.Przygotować sos - w miseczce dokładnie wymieszać
jogurt grecki z
majonezem i pastą
curry. Polać nim
jajka. Udekorować
kiełkami. Gotowe!

Smacznego!


