Wykonanie
Tytuł wyczerpuje wszystkie kluczowe składniki :) Sama
pasta jajeczna bywa mdła, dlatego używam do niej albo
szczypiorku, albo
kiełków. Wtedy jest idealna.Składniki:2
jajka, ugotowane na twardo i ostudzone20 g mieszanki
kiełków: lucerny i
rzodkiewki [mała garść]1 czubata łyżeczka
majonezu [17 g]szczypta
soliWykonanie:Wszystkie składniki zmiksować w malakserze.Moje uwagi:Ja najpierw miksuję
jajka, które wyjmuję z malaksera do miseczki. Następnie do malaksera wkładam
kiełki [które trudniej się rozdrabnia razem z
jajkami], miksuję, dodaję
sól i
majonez, miksuję, dodaję
jajka, miksuję. W ten sposób otrzymuję gładką pastę.
Indeks glikemiczny:
jajka - 0,
majonez - 0,
kiełki - 15 IG = niski indeks glikemicznypropozycja na I fazę diety South Beach - zjeść pastę zawiniętą w liść
sałaty lodowej [która zastępuje
chleb], z dodatkiem
maku i
pomidora -
jadłam, polecam