Wykonanie
Przygotowujac rozne danai z kuchni arabskeij natknelysmy sie na przepis na salatke, ktora moglabyc serwowana do przygotowywanych wczesniej dan. Salatka ta idealnie nadaje sie do roznego rodzaju
mies, ale sama w sobie rowniez stanowi idealna potrawe, np. na lunch do pracy. Okazala sie tak smaczna, ze postanowilysmy poswiecic jej caly post i przygotowac ja wspolnie z Panna Malwinna, Mopsikiem, Justinka i Joasia .Skladniki:pol
glowki salaty lodowej poszatkowanejpol zieloengo
ogorka pokrojonego w kostkekilka pomidorkow koktajlowych przekrojonych na polgarsc swiezej
miety posiekanejgarsc
natki pietruszki posiekanejpol
czerwonej cebuli pokrojonej w sieniutkie plasterkisok z
polowy cytryny1 lyzka
oliwy z oliwek z pierwszego tloczeniasol i
pieprzPrzygotowanie:Wszytkie skladniki wlozyc do duzej miski, skropic
sokiem z cytryny i
oliwa, doprawic do smaku
sola i
pieprzem, dokaldnie wymieszac. Gotowe!
Smacznego!