Wykonanie
Naleśniki to wspaniałe, proste i niezbyt wymagające danie. Możemy je podawać właściwie ze wszytkim co znajdziemy w lodówce lub szafce.Dziś podawałam naleśniki na słodkoCiasto:200ml
wody200ml
mleka1
jajkomąkasól,
cukierPrzygotowujemy ciasto - wszytkie składniki mieszamy,
mąki dodajemy tyle, aby ciasto było lejące się, ale niezbyt gęste. Po usmażeniu pierwszego naleśnika, można ciasto dorobić, ja wolę gdy jest ono dość rzadkie, ponieważ wtedy lepiej rozlewa się na patelni, dzięki
czemu można uformować ładne, cienkie i równe naleśniki.Niewielką ilość ciasta wylewamy na patelnię, przechylając patelnię rozprowadzamy ciasto, aby równomiernie sie rozlało. Smażymy aż naleśnik na wierzchu będzie suchy, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę.FarszNaleśniki na słodko można podawać z
cukrem,
dżemem, powidłami,
owocami, a także...
lodami

Tym razem podałam je ze znajdującymi się w domu
brzoskiwiniami (można wykorzsytać także inne ulubione "miękkie"
owoce).

Świetnie smakują także naleśniki z
lodami