ßßß Cookit - przepis na Wiosenna pasta twarogowa

Wiosenna pasta twarogowa

nazwa

Wykonanie

Nowalijki już obrodziły, więc nadszedł czas zbiorów ;)
Świeża rzodkiewka, cebulka, szczypiorek... cóż może być lepszego do takich warzywek?
Oczywiście serek biały!
Miseczka i łyżeczka...a więcej nic nie trzeba :)
Chociaż świeży chlebek, masełko też dobrze będzie smakować!
Składniki:
25 dag sera białego
10 dag jogurtu greckiego
świeża cebulka
1 ząbek czosnku
rzodkiewki
2 łyżeczki świeżego szczypiorku
sól morska
pieprz
słodka mielona papryka
Przygotowanie:
W miseczce rozdrabniamy serek widelcem i łączymy z jogurtem. Ucieramy wszystko na gładką masę. Cebulkę, rzodkiewkę i szczypiorek drobno kroimy i wrzucamy do serka. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
I gotowe, tylko jeść!!
Źródło:http://lawendowe2nieba.blogspot.com/2015/04/wiosenna-pasta-twarogowa.html