Wykonanie
Zimno, ciemno i pyszna kolacja na
stole;)W długie, zimowe wieczory trzeba zjeść coś pożywnego, smacznego! bardzo;) i gorącego.Polecam wszystkim miłośnikom
brokułów i
ciasta francuskiego, no i tym, którzy lubią różne rodzaje
serów;)Tę tartę przygotowuje się w kilka chwil i jest pyszna!A do tego mam piękną,nową formę na tartę - taką z ruchomym dnem;) I teraz moje tarty mogą być przepiękne;)


Składniki:opakowanie
ciasta francuskiegoser Ricotta (biały)
ser feta4 łyżki
startego sera żółtego4
jajka2 łyżki
śmietanysólpieprzszynka lub
kiełbasabrokułPrzygotowanie:
Brokuła myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy.
Ser Ricotta,
jajka,
śmietanę,
ser żółty,
pieprz i
sól miksujemy na gładką masę.
Ciasto francuskie układamy w natłuszczonej formie na tartę.Masę
serową wylewamy na ciasto, układamy w niej ugotowany
brokuł,
szynkę, kostki
fety.Całość pieczemy w 190 stopniach około 25 minut.



