Wykonanie
Specjalny deser dla mojego
Męża ;)Z dużą ilością
bakalii i miłości :)Pyszny jest świeży i nawet w wersji troszkę starszej jest pyszny ;)Inspiracją stał się przepis Siostry Anastazji - pychotka ;)

Składniki:25 dag
margaryny1 szklanka
cukru pudru1/2 szklanki
oleju1/2 szklanki kwaśnej
śmietany1/4 szklanki płynnego
miodu3 szklanki
mąki1 łyżeczka
sody4
jajka1
przyprawa do piernika
bakalie takie jakie lubimy ;)Przygotowanie:
Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z
cukrem pudrem na pulchną masę.Do utartej masy dodajemy po jednym
żółtku,
miód,
olej,
śmietanę,
mąkę przesianą z
sodą i
przyprawą do piernika oraz posiekane
bakalie. Całość miksujemy na gładką masę.Z
białek i szczypty
soli ubijamy pianę. Ubitą pianę delikatnie wmieszamy w masę z
bakaliami.Formę na keks wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.Pycha;)


