ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa na ciepło

Fasolka szparagowa na ciepło

nazwa

Wykonanie

Klasycznie większość z nas je fasolkę szparagową ugotowaną i polaną bułką tartą podsmażaną na masełku..
A ja dziś polecam nową wersję fasolki szparagowej :)
Składniki:
2 szklanki pokrojonej fasolki szparagowej
2 laski kiełbasy śląskiej
łyżka mąki
pół łyżki masła
łyżka przecieru pomidorowego
majeranek
sól
pieprz
Przygotowanie:
Umytą fasolkę szparagową kroimy na małe kawałeczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Kiełbaską kroimy na drobne paski.
W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Po połączeniu się masła i mąki wlewamy pół szklanki zimnej! wody i mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i całość trzeba zagotować. Do tak przygotowanego sosu wsypujemy fasolkę i kiełbaskę.
Doprawiamy do smaku: majerankiem, solą i pieprzem i gotujemy :)
Pyszna ze świeżym pieczywem ;) Mniam!
Źródło:http://lawendowe2nieba.blogspot.com/2014/07/blog-post.html