ßßß
Cookit - przepis na Fasolka szparagowa na ciepło
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka szparagowa na ciepło
Składniki
Fasola szparagowa
Kiełbasa śląska
Mąka
Masło
Przecier pomidorowy
Majeranek
Sól
Pieprz
Pieczywo
Wykonanie
Klasycznie większość z nas je
fasolkę szparagową
ugotowaną i polaną
bułką tartą
podsmażaną na masełku..A ja dziś polecam nową wersję
fasolki szparagowej
:)Składniki:2 szklanki pokrojonej
fasolki szparagowej
2 laski
kiełbasy śląskiej
łyżka
mąki
pół łyżki
masła
łyżka
przecieru pomidorowego
majeranek
sól
pieprz
Przygotowanie:Umytą
fasolkę szparagową
kroimy na małe kawałeczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Kiełbaską
kroimy na drobne paski.W rondelku rozpuszczamy
masło
, a następnie dodajemy
mąkę
i mieszamy. Po połączeniu się
masła
i
mąki
wlewamy pół szklanki zimnej!
wody
i mieszamy. Dodajemy
przecier pomidorowy
i całość trzeba zagotować. Do tak przygotowanego sosu wsypujemy
fasolkę
i
kiełbaskę
.Doprawiamy do smaku:
majerankiem
,
solą
i
pieprzem
i gotujemy :)
Pyszna ze świeżym
pieczywem
;) Mniam!
Źródło:
http://lawendowe2nieba.blogspot.com/2014/07/blog-post.html
Przepisy powiązane
Karp marynowany w cebuli i majeranku
Karp marynowany w cebuli i majeranku
Karp marynowany w cebuli i majeranku
Karp marynowany w cebuli i majeranku
Karp marynowany w cebuli i majeranku
Składniki powiązane (0)