Wykonanie
Zbliża się
pora obiadowa, czas kiedy wszystkie Tygryski stają się baardzo głodne. Szczególnie głodek na
mięsko rośnie! :) Obiadowo lub kolacyjnie polecam coś pysznego:Składniki:plastry
schabu wieprzowego
cebulapodsmażone
pieczarkimąkasól morska z
ziołamiolej z
winogron do smażeniaPrzygotowanie:
Mięso rozbić na cieńsze plastry, przyprawić
solą morską z
ziołami - polecam wersję z młynkiem - jest wtedy świeża i aromatyczna. Przyprawione plastry
mięsa obtoczyć w
mące i podsmażyć z dwóch stron.

Obsmażamy dokładnie z dwóch stron.Do smażenia dodać pokrojoną z piórka
cebulę i
pieczarki. (Zawsze mam w zamrażarce przygotowane
pieczarki i do tego dania, jak znalazł, można nawet wrzucić zamrożone :)Podsmażone
mięso i warzywa wrzucamy do większego naczynia i dusimy z niewielką ilością, aż wszystko będzie miękkie.

Dusimy do miękkości :)Takie
mięsko może być podawane z
ziemniakami,
ryżem,
kaszą i z każdą ulubioną surówką :) My najbardziej lubimy z
buraczkami ćwikłowymi ;)

Smacznego!