ßßß Cookit - przepis na Bitki wieprzowe z pieczarkami

Bitki wieprzowe z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Zbliża się pora obiadowa, czas kiedy wszystkie Tygryski stają się baardzo głodne. Szczególnie głodek na mięsko rośnie! :) Obiadowo lub kolacyjnie polecam coś pysznego:
Składniki:
plastry schabu wieprzowego
cebula
podsmażone pieczarki
mąka
sól morska z ziołami
olej z winogron do smażenia
Przygotowanie:
Mięso rozbić na cieńsze plastry, przyprawić solą morską z ziołami - polecam wersję z młynkiem - jest wtedy świeża i aromatyczna. Przyprawione plastry mięsa obtoczyć w mące i podsmażyć z dwóch stron.
Obsmażamy dokładnie z dwóch stron.
Do smażenia dodać pokrojoną z piórka cebulę i pieczarki. (Zawsze mam w zamrażarce przygotowane pieczarki i do tego dania, jak znalazł, można nawet wrzucić zamrożone :)
Podsmażone mięso i warzywa wrzucamy do większego naczynia i dusimy z niewielką ilością, aż wszystko będzie miękkie.
Dusimy do miękkości :)
Takie mięsko może być podawane z ziemniakami, ryżem, kaszą i z każdą ulubioną surówką :) My najbardziej lubimy z buraczkami ćwikłowymi ;)
Smacznego!
Źródło:http://lawendowe2nieba.blogspot.com/2014/03/zbliza-sie-pora-obiadowa-czas-kiedy.html