Wykonanie
Trzeba oddać mężowi resztę jego zasług na
polu gastronomicznym :) Wspólnie zrobiony obiad, którego nie powstydziłby się niejeden lokal. Domowe smaki jednak bardziej do nas przemawiają...Przepis na proste i idealnie
smakowo zbalansowane danie :)
Mięsko to dzieło mojego
męża :)Składniki:podwójna
pierś z kurczakaprzyprawa do gyrosapieprz kolorowyprzyprawa do kurczakacurryolej z pestek
winogrondomowy
sos czosnkowyfrytkiPrzygotowanie:
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na
oleju z pestek
winogron. Doprawiamy wszystkimi wymienionymi
przyprawami i smażymy aż do miękkości.Wcześniej trzeba zabrać się za przygotowywanie "odchudzonych" frytek :)4-5
ziemniaków obieramy i kroimy w słupki - gotujemy je w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy i przesypujemy do miski. Wybieramy nasze ulubione
przyprawy do frytek:
sól,
zioła :)
Przyprawy mieszamy z
olejem, a następnie z
ziemniakami.Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i na nim rozkładamy nasze frytki.Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.Sharmę można podawać też z wszelkimi surówkami na bazie
kapusty lub
buraczków ćwikłowych.
Mięsko, frytki i sos ładnie rozmieszczamy na dużym talerzu i nasze restauracyjne danie jest gotowe :) Nie pozostaje nam nic innego, jak zasiąść do stołu...Smacznego!