Wykonanie
Jak już wcześniej wspominałam, uważam że vegeburgery nigdy nie wyjdą z
mody, więc postanowiłam zaprezentować kolejną wersję, która pochodzi z książki ,, The best veggie burgers on the planet'' , którą nieco zmodyfikowałam, od razu ostrzegam jeżeli nie lubicie ostrych dań to najlepiej dodać mniej przypraw , ponieważ danie wychodzi bardzo ostre.

Składniki:- ok. 4 szklanki ugotowanej
białej fasoli-170g
przecieru pomidorowego- kilka
suszonych pomidorów z zalewy-
sól,
pieprz-
sos sojowy- 1 łyżeczka
chili- 2 łyżki suszonego
czosnku- 1 łyżka suszonej
cebuli- 1 łyżeczka mielonego
kminku- 2 szklanki
bulionu warzywnegoPrzygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w dużym garnku , doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 20 minut następnie blendujemy i w razie potrzebu dodajemy
mąki jeżeli ciasto nie chce się zlepić formujemy kotleciki, wykładamy na blache i pieczemy aż się zarumienią