Zapiekanka dająca sporo energiia dodatkowo zawiera cudowne, pyszne szparagi :)Składniki (2-3 porcję)~3-4 średnie ziemniaki~pół pęczka szparagów~15 -20g szynki~łyżeczka oliwy~70g jogurtu naturalnego~2 jajka~4 łyżki mleka~sól, pieprzWykonanie:Szparagi, fasolkę i ziemniaki gotujemy na parze.Szparagi i fasolkę gotujemy na parze 10-12 minut lub gotujemy ok 8 minutek, nie zanurzając główek,ponieważ są dużo delikatniejsze i rozgotują się we wrzątku.Ziemniaki 20 minut pokrojone w grube plastry lub w osolonej wodzie.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, układamy ugotowane ziemniaki, na nie fasolkę szparagowąnastępnie pokrojoną szynkę, na górę szparagi.Resztę składników mieszamy ze sobą i zalewamy zapiekankę.Pieczemy ok 20-25 minut.Można do sosu dodać pokrojoną mozzarellę :)