Wykonanie
            
Ostatnio zatęskniłam za kuchnią mamy:)Składniki:~5-6 średnich 
ziemniaków,~1 
jajko,~2 średnie 
cebule,~ 2 ząbki 
czosnku,~pieprz, 
sól,~ew. łyżka 
mąki ziemniaczanej,~2 łyżki 
oleju,~5-6 
pieczarek.

Wykonanie:
Ziemniaki ścieramy na grubych oczkach (ścierając na małych, 
ziemniaki puszczą dużo 
wody i trzeba będzie posiłkować się x-ilością 
mąki), ja szybko starłam je w robocie kuchennym. Do 
ziemniaków wbijamy 
jajko, 
czosnek przeciskamy przez praskę, 
cebulę kroimy drobno, doprawiamy i mieszamy dokładnie. Jeżeli widać 
wodę należy dodać łyżkę 
mąki ziemniaczanej, która ja wchłonie.Podgrzewamy 
olej i wykładamy 2-3 cm grubości placki na patelnie, smażąc je z dwóch stron. Można również je upiec w piekarniku wstawiając na ok 30 mn. w temp 180 stopni.Na patelni smażymy na łyżce 
oleju pokrojone w plastry 
pieczarki z jedną 
cebulą (doprawiamy 
pieprzem i 
solą).
