Wykonanie
Mój debiut z
bułką mikrofalówkową. W życiu bym nie pomyślała, że można zrobić
bułkę w mikrofalli - a jednak. Jak się okazało - może ona być całkiem dobra ;)Moim zdaniem jest taka jajeczna, więc nie bardzo mi pasuje żeby ją jeść na słodko (dodając np.
kakao czy
cynamon). Ale może spróbuję i dam Wam znać, czy dobrze myślę ;)W takiej postaci z szyneczka,
pomidorkiem,
ogórkiem czy
serem - jak najbardziej mówię tak, zwłaszcza, że przygotowałam ją w kilka minut ;]

Co potrzebujemy:(1
bułka)1
jajko3 łyżki
otrębów pszennych/owsianych1 łyżka jogurtu/śmietany 12%1 płaska łyżeczka ziaren
siemienia lnianego1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soliJajko rozbijamy, delikatnie roztrzepujemy, a następnie dodajemy pozostałe składniki. Masę przekładamy do małego naczynia żaroodpornego i wstawiamy na około 4 minuty do mikrofalii.SMACZNEGO ;]