Wykonanie
Smakiem przypominają trochę placuszki
serowe, które tonami pochłaniałam w dzieciństwie. Są lekkie, błyskawicznie się je przygotowuje i co najważniejsze, przy ciągłych galopujących cenach, dość tanie. Następnego dnia są równie wilgotne w środku, jak tuż po upieczeniu.

Jest jedna zasada: 3 łyżki
otrąb owsianych i pszennych na kostkę
sera. Z podanych składników wyszło mi 6
bułek. Przepis przywędrował z pracy Mamy.

Składniki:2 kostki
chudego sera2
jajkaOtręby owsiane i pszenne (po 6 łyżek z każdego rodzaju)Szczypta
soliŁyżeczka
proszku do pieczeniaWszystkie składniki mieszamy i formułujemy
bułki.Układamy je na blasze (może być wysmarowana lekko
oliwą, ale nie jest to konieczne), pieczemy w 175-200 st. C do zarumienieni (piekłam w 180 ok. 35 min).Smacznego!