ßßß
Co potrzebujemy:Ciasto:3 szklanki mąki krupczatki3 łyżki cukru1 kostka masła2 łyżki proszku do pieczenia5 żółtekMasa serowa:1/2 kg twarogu (półtłusty lub tłusty)1/2 kostki masła1 cukier wanilinowy 16g1 budyń śmietankowy1 całe jajko1/2 szklanki cukru pudruPianka:5 białek1 szklanka cukruOwoce:1 puszka brzoskwiń (lub inne owoce według uznania)1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy. Gdy uzyskamy gładka masę, dzielimy na dwie części (jedna może być troszkę większa) i wkładamy do lodówki.2. Przechodzimy do przygotowania masy serowej. Twaróg mielimy 2 razy przez maszynkę. Dodajemy do niego resztę składników i miksujemy. Wyciągamy większą część ciasta z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy na spód blachy. Na to wylewamy masę serową, a następnie kładziemy na nią pocięte brzoskwinie.3. Ubijamy białka wraz z cukrem i wykładamy na wierzch. Gdy ciasto w lodówce zrobi się wystarczająco twarde, możemy je zetrzeć na tartce na sam wierzch sernika.4. Sernik pieczemy około 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.SMACZNEGO :)