Wykonanie

CIASTO:3 szklanki
mąki½ szklanki
cukrukostka
masła5
żółtek2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMASA:1 kg
twarogukostka
masła1 ½ szklanki
cukru5
jajek1
budyń śmietankowyaromat cytrynowy1 puszka
brzoskwińPIANA Z
BIAŁEK:5
białek0,5 szklanki
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanejCiasto:1. z podanych składników wyrobić ciasto i podzielić na 2 części (jedną 1/3 i drugą 2/3). Włożyć na godzinę do lodówki,2. większą część wyłożyć blachę, zapiec 10 minut.Masa:1. utrzeć miękkie
masło z
cukrem, dodać całe
jajka,
twaróg,
budyń i olejek, na koniec pokrojone
brzoskwinie iwymieszać łyżką,2. wylać na zapieczone ciasto,Piana:
białka ubić z
cukrem i
mąką ziemniaczaną, pianępolać na masę
serowąNa pianę starkować na dużych oczkach pozostałe ciasto, piec godzinę w 180 stopniach C.